Huolellisesti tehdyt rajaukset saavat asiakkaalta kiitosta

21.1.2020 | Kokemuksia


Viitasaarelaisilla Rissasilla on Jyväskylässä hirsinen “kakkoskoti”, joka on rakennettu vuonna 2011. Kiinteistö koostuu useammasta eri rakennuksesta, jotka kaikki oli edellisen kerran maalattu rakentamisen yhteydessä. Huoltomaalaus tuli ajankohtaiseksi verrattain uudesta maalipinnasta huolimatta, kun pintaan ilmestyi homeläikkiä. Hirsitalon maalaus ja etenkin huolellisesti tehdyt rajaukset saivat asiakkaalta kiitosta
.

Ensimmäisellä kerralla Rissaset olivat maalanneet talon ja sivurakennukset itse, mutta nyt hirsitalon maalaus päätettiin teettää ammattilaisella. Keväällä 2019 Kari Rissanen kysyi tarjouksia useammalta eri yritykseltä. Maalausliike Hautalaan hän päätyi “mututuntumalla”, kun tarjous vaikutti kokonaisuudessaan järkevältä ja lupaavalta. 

Varsinainen maalausurakka aloitettiin sovittuna ajankohtana elokuussa 2019. Maalipinta oli vielä suhteellisen hyvässä kunnossa lukuun ottamatta siihen kertynyttä hometta. Väri oli toki auringossa haalistunut, mutta maalipinta ei ollut juuri hilseillyt tai irtoillut. Homepesun lisäksi muita pohjatöitä ei tarvinnut tehdä.

“Edellinen maalipinta oli vielä verrattain hyvässä kunnossa, ja rakennusten väri säilyi samana. Siksi yksi maalipinta riitti, ja pohjatöitä ei ollut kovinkaan paljon. Tämä pienensi muuten suhteellisen suurta urakkaa”, Kari Rissanen toteaa. 

Hirsitalon maalaus onnistui odotusten mukaisesti.
Rakennuksia oli useita, ja jokaisessa rajaamista oli paljon.

Huoltomaalaus tehtiin kerralla jokaiseen rakennukseen

Rissasten vapaa-ajan koti koostuu useammasta eri rakennuksesta: päärakennuksesta, autotallista, saunasta ja varastorakennuksesta. Jokainen rakennus huoltomaalattiin samalla kertaa. Kussakin rakennuksessa on käytetty useampaa eri väriä, kun seinät, ovet ja ikkunanpielet ovat kaikki eri sävyisiä.

“Tämä oli siinä mielessä haastava ja työläs kohde, että rajaamista oli niin paljon. Tiesin sen etukäteen, kun viime kerralla maalasin rakennukset itse”, Kari kertoo. 

Koska Karilla oli aikaisempaa kokemusta itsellään, hän tiesi, minkälaista laatua ammattilaiselta voi odottaa. Kari kävikin työmaalla useamman kerran katsomassa, miten maalausurakka eteni. Maalausliike Hautalan työnteko vakuutti alusta alkaen ja herätti asiakkaassa luottamusta.

“Maalaustyö on sellainen urakka, että jos se ei alkuun lähde hyvin sujumaan, lopputuloskaan ei voi olla hyvä. Halusin varmistaa, että työ on sovitun mukaista. Näin myös tapahtui.”

”Kiinnitin erityistä huomiota nimenomaan rajauksiin, ja ne olikin tehty huolella.”

Lopputulos oli ennakko-odotusten mukainen

Kun urakka oli saatettu päätökseensä, kaikki rakennukset käytiin yhdessä läpi ja työn jälki tarkastettiin. Julkisivumaalauksen lopputulos oli asiakkaan mieleen, ja erityisesti haastavat rajaukset saivat asiakkaalta kiitosta. 

“Lopputulos oli ennakko-odotusteni mukainen. Kiinnitin erityistä huomiota nimenomaan rajauksiin, ja ne olikin tehty huolella”, Kari kiittää. 

“Kaiken kaikkiaan olemme oikein tyytyväisiä urakkaan ja sen lopputulokseen. Tarvittaessa ostaisin maalausurakan vastakin Maalausliike Hautalalta, jos vain hinnasta päästään vastakin sopuun.”

Kaunis maalipinta huoltomaalauksen jälkeen.
Hirsiseinän kaunis maalipinta huoltomaalauksen jälkeen.

Kysy minulta lisää!

Harri Hautala, Maalausliike Hautala Oy

Harri Hautala

044 010 1289