Etusivu / Maalauspalvelut / Talon ulkomaalaus

Talon ulkomaalaus – huoltomaalattu ulkoverhous kestää aikaa ja katseita

Maali pidentää puisen ulkoverhouksen elinkaarta, koska se suojaa puupintaa. Talon julkisivun säännöllinen ulkomaalaus ei siis ole tärkeää pelkästään ulkonäkösyistä. Jos maalipinta on kulunut, se päästää helpommin läpi kosteutta ja likaa – sen seurauksena puupinta altistuu pahimmillaan homehtumiselle ja myöhemmin lahoamisen aiheuttamille vaurioille.

Talon ulkomaalaus suojaa taloa ja antaa ryhdikkään yleisilmeen

Laadukkainkin maali kuluu, hilseilee, haalistuu ja irtoilee, koska se altistuu jatkuvasti esimerkiksi auringolle, sateelle ja ilmansaasteille. Talon ulkomaalaus pitää talon yleisilmeen siistinä ja kunnon hyvänä, ja näin ollen se ylläpitää kiinteistön arvoa. Huoltomaalaus on kustannustehokkainta tehdä ennen kuin esimerkiksi kulumisen ja kosteuden aiheuttamat vaurot ovat edenneet pitkälle puurakenteisiin.

Talon ulkomaalaus on ajankohtainen keskimäärin 10–15 vuoden välein. Aikaväli riippuu olosuhteista, käytetystä maalista ja siitä, miten hyvin edellinen huoltomaalaus on tehty.

Jos maalipinnassa on paljaita kohtia tai jos se hilseilee, irtoilee tai lohkeilee, huoltomaalaukselle on tarvetta. Muita merkkejä huoltomaalauksen tarpeesta ovat esimerkiksi maalipinnan epätasaisuus tai pinnalle kertyneet homepilkut.

Tyytyväiset asiakkaat ovat paras tae siitä, että olemme onnistuneet työssämme. Lue, mitä asiakkaamme ovat meistä sanoneet!

Ulkomaalaus on ajankohtainen keskimäärin 10–15 vuoden välein riippuen esimerkiksi käytetystä maalista, olosuhteista ja siitä, miten hyvin edellinen huoltomaalaus on tehty.

Kysy minulta lisää!

Harri Hautala, Maalausliike Hautala Oy

Harri Hautala

Maalari, yrittäjä

044 010 1289

Ammattimaisesti tehty ulkomaalaus sisältää seuraavat vaiheet:

  1. Irtaimiston ja ympäristön huolellinen suojaus.
  2. Rakenteiden tarkastaminen ja mahdollisten lahojen puuosien vaihtaminen uusiin.
  3. Vanhan, hilseilevän maalin kaapiminen pois teräskaapimella.
  4. Puupinnan puhdistus ja pesu. Joskus riittää pelkkä kuivaharjaus, mutta usein verhous vaatii pesun pinnalle sopivalla pesuaineella tai homepesuaineella. (Mikäli tässä työvaiheessa joudutaan käyttämään vettä, puupinnan on annettava kuivua hyvin.)
  5. Puupaljaiden kohtien pohjamaalaus.
  6. Jokaisen pinnan maalaaminen pintamaalilla 1–2 kertaa riippuen maalin peittävyydestä.
  7. Loppusiivous ja jätteiden käsittely.
  8. Lopputarkastus yhdessä asiakkaan kanssa.

Pyydä tarjous talon maalauksesta

Onko talosi ulkomaalaus ajankohtaista? Pyydä meiltä tarjous. Tulemme paikan päälle tarkastamaan talonne maalipinnan kunnon, jotta voimme antaa oikean ratkaisun talosi maalaukseen. Käynti ei maksa mitään eikä velvoita teitä jatkotoimenpiteisiin.

Soita tai jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella.