Etusivu / Maalauspalvelut / Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus – pidennä katon elinkaarta

Onnistunut ja huolella tehty tiilikaton pinnoitus pidentää katon elinkaarta. Se suojaa kattoa uv-säteilyltä, ilmansaasteilta, sammaloitumiselta ja lämpötilanvaihteluilta. Pinnoitettu tiilikatto kohentaa koko rakennuksen ulkonäköä ja nostaa näin ollen sen arvoa.

Mikä tiilikattoa kuluttaa?

Tiilikaton kuntoa heikentävät erityisesti kosteus ja irtoroskat. Huokoinen tiili kerää itsessään nestettä, joka jäätyessään ja sulaessaan rapauttaa kattotiiliä. Kertynyt neste tekee katteesta raskaamman, mikä rasittaa rakenteita. Roskainen ja huokoinen tiilikate on myös turhan hyvä kasvualusta sammalelle ja jäkälälle, jotka nekin haurastuttavat tiilikattoa. Jos katon perusrakenteet ovat kunnossa, tiilikaton pinnoitus on edullinen tapa pidentää katon elinkaarta. Tällöin se tulee myös edullisemmaksi kuin laajamittainen kattoremontti.

Yksittäiset, vaurioituneet kattotiilet voi vaihtaa uusiin pinnoituksen yhteydessä, ja katon väri on mahdollista vaihtaa.

Kysy minulta lisää!

Harri Hautala, Maalausliike Hautala Oy

Harri Hautala

Maalari, yrittäjä

044 010 1289

Tiilikaton pinnoitus – näin se käy

Tiilikaton pinnoitus on syytä tehdä huolellisesti, jotta pinnoite tarttuu hyvin ja suojaa kattoa vuosien ajan. Huolelliset pohjatyöt takaavat laadukkaan ja pitkäikäisen jäljen.

Tiilikaton pinnoitus sisältää seuraavat työvaiheet:

  1. Ympärillä olevien rakenteiden, istutuksien ja esimerkiksi aurinkopaneelien huolellinen suojaaminen.
  2. Katon kunnon tarkastus sekä tarvittaessa vuotokohtien paikkaus ja huonokuntoisten tiilien vaihto.
  3. Huolellinen tiilikaton pesu painepesurilla.
  4. Tarvittaessa torjunta-ainekäsittely, jolla tuhotaan kasvustot ja niiden juuret. Torjunta-ainetta ei pestä pois, vaan se jätetään vaikuttamaan pinnoituksen alle.
  5. Pinnoitus joko tiilikattomaalilla tai värittömällä suoja-aineella ruiskua käyttäen.
  6. Perusteellinen loppusiivous ja jätteiden käsittely.

Pyydä tarjous tiilikaton pinnoituksesta

Oli kyseessä sitten taloyhtiö, mökki, omakotitalo tai maatalousrakennus, pinnoitan sen katon mielelläni! Pyydä minut ilmaiselle arviokäynnille tai kysy lisää. Käynti ei sido mihinkään.