Julkisivumaalaus kohensi rintamamiestalon ulkonäköä merkittävästi

15.1.2020 | Kokemuksia

Riittääkö ulkoverhouksen maalaus vai pitääkö koko laudoitus vaihtaa? Tätä pohtivat Jyväskylän Äijälässä rintamamiestalossa asuvat Sami ja Minna Hönninen. Vuonna 1949 rakennetun kotitalon ulkoverhous oli maalattu edellisen kerran arviolta 1990-luvun alkupuolella, joten julkisivumaalaus alkoi olla jo välttämätön.

Minna ja Sami ovat asuneet kolmekerroksisessa omakotitalossaan vuodesta 2012. Viimeksi 1980-luvulla remontoidussa talossa on riittänyt kunnostettavaa. Vaikka suurimman osan remonteista pariskunta on tehnyt itse, julkisivumaalauksen tiedettiin olevan niin iso urakka, että maalaus päätettiin teettää ammattilaisella. 

“Emme olisi itse pystyneet maalaamaan taloamme kohtuullisessa ajassa ja omien voimiemme rajoissa. Pyysimme Harrilta tarjouksen, ja kun hinta oli kohtuullinen ja yritys vaikutti muutenkin hyvältä, valitsimme Maalausliike Hautalan”, Minna kertoo.

Onnistunut julkisivumaalaus edellytti huolellisia pohjatöitä 

Hönnisen talosta maalattiin ulkopuolelta kaikki räystäslautoja, ikkunapeltejä ja sokkelia myöten. Urakan aikana kokemus siitä, että työ oli hyvä teettää ammattilaisilla, vain vahvistui. Pohjatöitä oli verrattain paljon, koska edellisestä huoltomaalauksesta oli kulunut aikaa ja maalipinta oli jo sen näköinen.

“Pinta hilseili ja irtoili paikoin pahastikin, ja varsinkin auringon puolelta vanha maalipinta oli melko kulunut. Hometta ei sentään ollut kertynyt, joten suurempaan remonttiin ei tarvinnut ryhtyä”, Sami muistelee lähtötilannetta.

Rintamamiestalon julkisivumaalaus alkoi huolellisilla pohjatöillä.
Hönnisen kotitalo ennen maalausta. Edellisestä ulkomaalauksesta oli jo aikaa, ja maalipinta olikin jo huonossa kunnossa.

Julkisivumaalauksen yhteydessä rakennuksen sävy vaihtui: aikaisemman kermanvalkoisen sijaan rintamamiestalo komeilee nyt harmaan sävyisenä. Väri tosin elää valosta ja vuodenajasta riippuen ja taittaa joskus sinisen suuntaan. Yhdessä hiljattain teetetyn kattoremontin kanssa julkisivumaalaus kohensi talon yleisilmettä huomattavasti.

“Naapurikin on kehunut talomme uutta ulkomuotoa ja sanonut, että onpa nyt ikkunasta hieno näky. Maalausurakan aikana joku ohikulkija taisi myös pyytää Harrin kotiinsa tarjouskäynnille”, Minna hymyilee.

Rintamamiestalo ennen ja jälkeen. Ulkopuolelta maalattiin kaikki räystäslautoja, ikkunapeltejä ja sokkelia myöten.

“Kaikki tapahtui niin kuin sovittiin, ja olemme olleet todella tyytyväisiä”

Maalausliike Hautala saa laadun lisäksi kiitosta täsmällisyydestään ja joustavuudestaan. Kaikesta luvatusta pidettiin kiinni, ja aikataulussa pysyttiin. Asiakkaille merkittävää etua toi myös mahdollisuus maksaa useammassa erässä.

“Harri tuli niin tarjouskäynnille kuin työmaalle silloin kun oli sovittu. Paikalle tultiin ajoissa ja täältä lähdettiin aikataulussa. Kaikki meni kaikin puolin hienosti, ja maalauspalvelua tarvittaessa voisimme valita Maalausliike Hautalan uudestaankin”, Sami toteaa. 

“Kaikki tosiaan tapahtui niin kuin sovittiin. Olemme olleet tosi tyytyväisiä ja suositelleet yritystä esimerkiksi työkavereillemme ja vanhemmilleni. Samin kaverin talon Harri kävikin loppukesästä maalaamassa”, Minna päättää. 

Lopputulos on asukkaiden mieleen.
Talon uusi ulkomuoto miellyttää silmää: ”Naapurikin on kehunut talomme uutta ulkomuotoa ja sanonut, että onpa nyt ikkunasta hieno näky.”
Harri Hautala, Maalausliike Hautala Oy

Harri Hautala

044 010 1289